Scenkonst

TOTTO, OTTO OCH DERAS BÄSTA VÄN LILLA

Kulturhuset Dieselverkstaden - Helsingborgs stadsteater och Kompani Kanalje
Målgrupp: Åk F-3
Salong: Stora scen

Rekommendation: Nycirkus. En förtrollande och Magritte-inspirerad nycirkus där Totto och Otto dukar upp till fest. Med regnrockar över eleganta kostymer och hattar dyker de upp och försvinner, hattarna fastnar, hamnar fel eller bara svävar i luften och publiken skrattar högt. Ett magiskt djup bakom det vardagliga.

När Totto träffar Otto spirar nyfikenheten. I gränslandet mellan samförstånd och missförstånd växer vänskapen fram, prövas och mognar. Följ med på en resa in i kreativitetens landskap där uppfinnarglädjen lyser upp den grå vardagen och magiska illusioner lockar till skratt.

En rolig balansakt mellan fantasi och verklighet som påminner oss om att när skaparglädjen tillåts ta över kan lampor få fötter, dockor bli levande och saker omkring dig förvandlas till vad du vill.

Totto, Otto och deras bästa vän Lilla hämtar sin inspiration i dans och nycirkus. I den underfundiga föreställningen utmanas barn och vuxna att hitta nya vägar in i lekens värld.

Kompani Kanalje startades vintern 2017 och producerar barnföreställningar med en kreativ blandning av clown, visuell teater, nycirkus och magi.

Press:

”Det är detaljerna som gör helheten. Glas som flyttar sig av sig själva, en stol som mystiskt ger vika och ersätts med en osynlig dito. Det är spänning på en helt annan nivå än arenornas slamriga familjeshower eller tv-kanalernas hetsiga barnprogram. Överhuvudtaget är det är en vacker halvtimmeslång föreställning i ett tempo som inte på något vis är sävligt, men oerhört behagligt.Helsingborgs Dagblad-Sydsvenskan

 

Medverkande:

Regi: Samuel Gustavsson. På scen: Jan Unestam och Petter Wadsten
Scenografi och kostym: Yvonne Ericsson
Musik: Filip Runesson
Magikonsult: David Tholander
Foto: Malin Arnesson
Produktion: Helsingborgs stadsteater och Kompani Kanalje

Längd: ca 35 minuter

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2018-11-2210:00-10:40 2
2018-11-2212:30-13:10 0
2018-11-2310:00-10:40 5
2018-11-2312:30-13:10 16

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram