Scenkonst

TRÅKMÅNSAFTON Årskurs F-2

Kompani Giraff och DIS
Målgrupp: Årskurs F-2
Salong: Stora scen

Rekommendation: En rolig och underhållande cirkusföreställning om världens tråkigaste dag. Det är sååå tyst, sååå tråkigt inget händer. Tänk om du lyssnar på dina tankar? Kanske dom har något att säga dig? Följ tankens trådar och gör vad som faller dig in. Vad händer då?

En cirkusföreställning baserad på barnboken, ”Tråkmånsafton med Jonny och Antti” av Adam Dahlin och Emma Åkerman i dramatisering av Stina Oscarson.

När Antti har tråkigt går han till Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin, världens bästa grannar. De påstår att precis som julafton och midsommarafton så finns det också en Tråkmånsafton. Det är helt enkelt årets tråkigaste dag och den infaller just i dag.

Det finns många fina tråkmånstraditioner som prylstädning, garderobsfiske och badkarsdykning. Men hur de än anstränger sig för att ha riktigt tråkigt så misslyckas de – det blir helt enkelt en alldeles för rolig dag.

Cirkusartisterna Julietta Birkeland, Jean-Hicham Rahmoun och Jenny Soddu gör rollerna som Antti, Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin. De berättar en historia där allt faller upp, dyker ut och cyklar fram. Med akrobatik, objektmanipulation och jonglering invigs publiken i Tråkmånsaftons oväntade traditioner.

Scenografin är som en hjärna där en låda dras ut eller en lucka öppnas och vad hittar vi där? En musikalisk, snygg och medryckande föreställning som bjuder på mycket humor och slutar med en fika hos Leif Nordin.

Medverkande:

Regi: Viktoria Dalborg
Dramatisering: Stina Oscarsson efter boken ”Tråkmånsafton med Jonny och Antti”
På scen: Julietta Birkeland, Jenny Soddu
och Jean-Hicham Rahmoun.
Musik: Magnus Larsson.
Scenografi och kostym: Sus Soddu.
Mask: Matilda Bragner.
Magikonsult: Axel Adlercreutz.
Koreografiöga: Katarina Lundmark.
Teknisk koordinator: Theo Junkel Eckerström.
Foto: Isak Stockås

www.kompanigiraff.se

I samarbete med DIS, Dans i Stockholms stad och län

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
08-718 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2019 och går inte längre att boka

@dieselverkstaden / instagram