Skolbio

Trollvinter i Mumindalen

Regi: Ira Carpelan, Jakub Wroński
Målgrupp: Årskurs F-3
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Rekommendation: Hos Tove Jansson finns det något för alla åldrar. Vackra, filosofiska citat om livet och vikten av att det finns saker som är mystiska, att vi inte vet allt. Öppna ögon och öron och sjunk skönt ner i Trollvinter i Mumindalens flanelliga fantasivärld.

Efter den tidigare succén med Mumintrollens farliga midsommar från 2008 i regi av Maria Lindberg kommer nu de älskade Mumintrollen tillbaka!

Nu är det vinter i Mumindalen och egentligen ska ju mumintroll gå i ide när hösten drar ihop sig. Men den här gången blir det annorlunda. Både Mumin och Lilla My vaknar och upptäcker att det här med vinter inte är så dumt ändå.

Snart upptäcker de att märkliga varelser går omkring i snön i den midvintermörka natten och verkar vänta på en besynnerlig och efterlängtad gäst. Gästen kallas för Julen och ivriga får Mumintrollen lära sig allt om den fantastiska juletiden. Bäst att väcka hela familjen så att de kan förbereda sig ordentligt tänker Mumin.

Handlingen bygger på Trollvinter, Tove Janssons sjätte bok i Muminserien, där Mumintrollet väcks ur sin vinterdvala och försiktigt ger sig ut i det mjuka snöiga landskapet.

Men den har också hämtat stoff från Granen – som skrevs exklusivt för SvD:s julbilaga 1956 från Janssons novellsamling Det osynliga barnet, där Muminfamiljen rustar sig för den annalkande, och eventuellt farliga, julen.

Medverkande:
Regi: Ira Carpelan, Jakub Wroński
Manus: Ira Carpelan, Tove Jansson, Piotr Szczepanowicz,
Malgorzata Wieckowicz-Zyla
Svenska röster: Stellan Skarsgård, Bill Skarsgård, Stina Ekblad,
Maria Sid och Alicia Vikander med flera

Längd: 88 minuter
Finland, Polen 2017 (Originaltitel Muumien taikatalvi), Animation
Distributör: Filmcentrum

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
0704-317872

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2019-03-2909:30-10:58 50
2019-04-0212:30-13:58 72
2019-04-0409:30-10:58 71

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram