Scenkonst

TVÅ en drömsk cirkusresa

Acrobalance
Målgrupp: åk 6
Salong: Boo Gård

Spelplats: Boo Gårds Gympasal

Rekommendation: En drömsk Cirkusresa som man hisnar av. Vackert, lugnt, poetiskt och mycket professionellt. Det är stundtals kittlande spännande och oväntat. En föreställning där publiken bjuds in.

Två är en intim cirkusföreställning för barn och deras vuxna där publikens egen fantasi får styra. Fysiska möten mellan parakrobaterna Henrik och Louise blir till drömska tablåer. Åskådaren sugs in i ett suggestivt bildspråk som får det att spraka i hjärnans associationscentra. Det är poetiskt, skickligt och skojigt!
Föreställningen är inspirerad av bildkonstnär Lars Aggers målningar och teckningar av barndomsminnen. Med ett fragmentarisk berättande, likt våra barndomsminnen, kan saker vi mindes som väldigt stora plötsligt kännas små och en kort stund omvandlas till en evighet.
En föreställning som utmanar. Där rätt, fel och facit inte finns.

Om Acrobalance
Henrik & Louise består av akrobatduon Henrik Agger och Louise Bjurholm v. Euler. De har arbetat tillsamman sen 2001 och har en gedigen karriär. Henrik och Louise är bland annat utbildade vid Statliga Cirkusskolan i Moskva och vid Masterprogrammet Nya performativa praktiker på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Henrik är också utbildad mimare vid teaterhögskolan i Stockholm och har varit engagerad i etableringen av nycirkus i Sverige och är en av de ursprungliga artisterna i skapandet av Cirkus Cirkör 1995.
Henrik och Louise jobbar research baserat och har alltid med en eller flera frågeställningar i sina skapande processer. Det fysiska uttrycket står i centrum och deras cirkusdisciplin parakrobatik är ofta utgångspunkten. Förutom att vara verksamma i Sverige så turnerar och jobbar Henrik och Louise internationellt både som del i andra kompanier och med egna produktioner.

Medverkande:
Cirkusartister: Henrik Agger och Louise Bjurholm von Euler
Scenografi/teckningar: konstnären Lars Agger
Produktion: Acrobalance med Region Stockholm Circus
Foto:

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2021-04-1510:00-10:45 8
2021-04-1512:30-13:15 8

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram