Skolbio

VAR ÄR ANNE FRANK

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 5 och 7
Salong: Filmstaden Sickla

Rekommendation: En modern berättelse och underbar animation som gör historien om Anne Frank tidlös och evigt aktuellt. Filmen har ett intressant och konstnärligt grepp och en stark tro på människans aldrig sinande godhet ska överleva allt.

Var är Anne Frank handlar om Kitty, den påhittade vän som Anne talar till i sin dagbok som kommer till liv i museet som en gång var familjen Franks gömställe i Amsterdam. Genom dagboken återuppväcks Kittys minnen, för om Kitty lever måste det betyda att Anne också lever. Kitty ger sig ut på ett sökande som kommer att ta henne från dagens Amsterdam och tillbaka till det krigshärjade Europa för att hitta sin gamla vän.

Ari Folman är tillbaka efter den internationellt prisbelönta animerade filmen Waltz with Bashir med familjefilmen Var är Anne Frank, baserad på den världsberömda Anne Franks dagbok. Filmen hade världspremiär under filmfestivalen i Cannes och är en familjefilm som både berör och talar till sin samtid.

Oscarsbelönade Ari Folman skildrar Anne Franks liv och dagboken som nu blivit världsberömd. Blandningen av olika animationsformer och starkt röstskådespel gör ”Var är Anne Frank” till en unik film om en av litteraturens starkaste röster.

Ta chansen att läsa Anne Franks dagbok med eleverna och diskutera Ari Folmans filmatisering i relation till boken.

Press
”’Var är Anne Frank’ är gripande och varm. Gripande föreställer man sig att en film inspirerad av ’Anne Franks dagbok’ ska bli. Det är mer oväntat att den även blivit varm – oväntat, och imponerande.”  DN 2022

Medverkande
Regi och manus: Ari Folman, baserad på boken av Anne Frank
Producent: Sabby Mionis, Nati Zommer
Klippning: Nili Feller
Svenska röster: Filippa Steen, Ester Sjögren, Joakim Jennefors,
Charlotte Ardai, m.fl.
Musik: Ben Goldwasser, Karen O
Animation: Studio Moshi, Udi Asoulin, Sefi Gayego, m.fl.

Belgien, Frankrike, Nederländerna, Israel, Luxemburg 2021
Talat språk: Svenska
Längd: 100 minuter

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från vt2023 och går inte längre att boka

@dieselverkstaden / instagram