Scenkonst

VAR ÄR MITT HEM?

Teater Gyllene Draken
Målgrupp: Åk 9
Salong: Nacka Aula

OBS! – Spelas för Eklidens årskurs 9 i Nacka aula

Rekommendation: Att förstå och dela andra personers känslor tycker vi är viktigt. Föds vi med den förmågan eller fostras vi till det? Kan man öva sig i att förstå känslor? Är det möjligt att bemöta alla med förståelse oavsett om de är främlingar eller vänner?

En sann historia om lycka, krig, fl ykt och hopp, berättad av huvudpersonen själv. I den gripande monologen Var är mitt hem? berättar skådespelaren Danjin Malinovic om hur hans lyckliga uppväxt i det forna Jugoslavien fi ck ett brutalt slut när inbördeskriget bröt ut.

Med egna ord och bilder, och med varm humor tar han med oss på sin fl ykt som går via ett korrupt Moskva till Sverige där det visar sig att allt inte blir, som han har tänkt sig. Här tvingas han
att leva som illegal. Han är bara ett barn. Offi ciellt sett existerar han inte, han lever vid sidan av men samtidigt mitt i det svenska samhället. Ta del av hans historia som pendlar mellan skratt och
allvar utan att lämna någon i publiken oberörd.

Press:
”Han berättar med hela sig själv, om hela sig själv. Det går inte att komma undan. Man blir rörd över små detaljer, över hoppfullheten, över hur ett barn drabbas av ett krig men ändå behåller sin
förtröstan på andras godhet. Det går inte att värja sig för historien, och verkligheten och känslorna bakom. Det är en mycket uppbygglig bikt. ’Var är mitt hem?’ är tragiskt nog mer aktuell än någonsin.

”Den ger publiken något att tänka på: om fl ykt, om att förlora allt, om att vara utlämnad, om hopp och integritet – och om medmänsklighet.”
SvD Lars Ring

Medverkande:
Manus: Danjin Malinovic
På scen: Danjin Malinovic
Regi: Michael Cocke
Scenografi /kostym: Katrin Brännström
Produktion: Teater Gyllene Draken
Foto: Anna Huerta

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2020-10-1414:00-15:30 6
2020-10-1510:00-11:30 1
2020-10-1610:00-11:30 6

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram