Scenkonst

VILDMARKENS ANDEDRÄKT tält som dansar

Shiraz Amar, Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 3 och 4
Salong: Stora scen

Rekommendation: Något vi aldrig sett! Tält som dansar, tält som rör sig, tält som svävar och kramas, tält som busar, tält som är ledsna och glada – i takt med discomusik. Det är spännande och galet – här är det tillåtet att få skratta, kommentera och röra sig. Ett gästspel från Israel.

Vildmarkens andedräkt är en samtida dansföreställning som bjuder in både unga och vuxna på en absurd rörelseresa om transformation. Vad är egentligen en dansande kropp? Och hur kan vi uppfatta olika objekt som rör sig i mänskliga mönster med fantasifulla former. Genom komik och populärkultur leker dansföreställningen med hur publiken uppfattar saker och ting.

Shiraz Amar är koreograf och dansare, utbildad på Dans och Cirkus högskolan (DOCH) i Stockholm i Samtida dans. Hon är ursprungligen från Israel, men är delvis baserad i Stockholm där hon arbetar och skapar. Hon tycker om att arbeta med dans som ändrar publiken och betraktarens upplevelse och förutfattade meningar om dans.

Vad är dans? Dans kan vara allt, lika gärna tre dansande tält. Tältens rörelser lockar barnpubliken till att kommentera och skratta – en både spännande och lite läskig upplevelse. Är det djur, monster, människor, marsvarelser, insekter – eller vad? Det är fritt fram för fantasin. Och det är befriande.

Röster ”… det var en glädje att se barnens reaktioner på något de aldrig sett. Allt från ”- va, kan man göra så?”, till gapskratt, ryck i ben och armar och alla vilda kommentarer om vad det är som händer på scen, en slags befrielse…” Lärare på Dansmässan 2019

Medverkande
Idé och koreografi: Shiraz Amar
På scen: Love Andersson, Klara Sjöblom och Jennie Berglsi.
Konstnärlig rådgivning: Ida Arenius. I samarbete med: Yari Stilo
Musik: C+C Music factory ft. Freedom Williams, Bee Gees,
Calvin Harris & Disciples
Foto: Amnon Peled
Produktion: www.shirazamar.com

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang inte bokningsbart ännu. Återkom senare.

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram