Scenkonst

VILDMARKENS ANDEDRÄKT

Shiraz Amar
Målgrupp: Åk 4-6
Salong: Stora scen

Rekommendation: Något vi aldrig sett! Tält som dansar, tält som rör sig, tält som svävar, kramas, tält som busar, tält som är galna, tält som är ledsna och glada – i takt med discomusik. Det är spännande och galet – här får barnen skratta, kommentera och röra sig.

Vildmarkens andedräkt är en samtida dansföreställning som bjuder in både unga och vuxna på en absurd rörelseresa om transformation.

Vad är egentligen en dansande kropp? Och hur kan vi uppfatta olika objekt som rör sig i mänskliga mönster med fantasifulla former. Genom komik och populärkultur leker dansföreställningen med hur publiken uppfattar saker och ting.

Shiraz Amar är koreograf och dansare, utbildad på Dans och Cirkus högskolan i Stockholm i samtida dans. Hon är ursprungligen från Israel, men numera baserad i Stockholm där hon arbetar och skapar. Hon tycker om att arbeta med dans som ändrar
betraktarens upplevelse och förutfattade meningar om dans.

Vad är dans? Dans kan vara allt, lika gärna tre dansande tält. Tältens rörelser lockar barnpubliken till att kommentera och skratta – en både spännande och lite läskig upplevelse. Är det djur, monster, människor, marsvarelser, insekter – eller vad?
Det är fritt fram för fantasin.

Medverkande:
På scen: Morgane Nicol, Love Andersson and Shiraz Amar.
Konstnärlig rådgivning: Ida Arenius
I samarbete med: Yari Stilo
Musik: C+C Music factory ft. Freedom Williams, Bee Gees,
Calvin Harris & Disciples
Produktion: Shiraz Amar

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2020 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram