Scenkonst

YAM LID, HAVETS SÅNG Musik

Länsmusiken i Stockholm
Målgrupp: Åk 1
Salong: Stora scen

Rekommendation: Det är sant att musik förenar oss människor och skapar band över haven. Det finns inget så starkt som musikens kraft som talar direkt till våra hjärtan. Att lyssna på nya klanger, takter och instrument är att öppna våra sinnen för andra världar.

En interaktiv föreställning om havet med sånger på jiddisch, ladino och arabiska. Barnen får följa med på en musikalisk resa och får höra små fantasifulla historier kring sångerna. Resan utgår från en tavla som ensemblen har med sig. Barnen får vara fiskmåsar, klappa takten, vara vinden och sjunga med på de olika språken. Ensemblen leker med instrumenten och tar med barnen till olika klang-världar.

Bandet Siroccos musik spänner över en tusen år gammal arabisk-judisk tradition med sefardiska rötter. Sirocco består av den karismatiska sångerskan och skådespelaren Sofia Berg-Böhm och några av Sveriges främsta musiker inom folk- och världsmusikgenren.

Arbeta vidare i skolan
Genom föreställningen ges barnen möjligheten att uppleva och reflektera över musik samt utveckla sin förståelse för olika musikkulturer. I föreställningen kombineras sångerna med berättande och olika klangvärldar vilket stimulerar till inre och yttre bilder hos barnen. Skolan kan arbeta vidare i teman i ämnen som musik, bild, svenska och SO. Förslag på teman: känslor, musik, havet, historiska perioder, resande.

Förslag på frågeställningar: Vad finns det för ljud på havet? Kan en tavla låta? Hur låter längtan? Hur låter glädje? Hur låter sorg? Kan ni någon sång om havet?

Medverkande:
Sång: Sofia Berg-Böhm
Gitarr och oud: Patrik Bonnet
Cello: Hanna Stenlund Monthan
Slagverk: Fredrik Gille
Bild/kostym/scenografi : Hannah Arnesen
Foto: Amanda Lindgren
Produktion: Sirocco

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2021-11-1210:00-10:35 0
2021-11-1212:30-13:05 48

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram