Pedagogledd verksamhet- Förskola

Varmt välkommen med din barngrupp!

Vår verksamhet för förskolorna består av:

  • Musiklek
  • Danslek
  • Keramikverkstad
  • Bild- och formverkstad
  • Verkstad i Olle Nymans ateljéer

Danslek, musiklek och skapande verkstäder är anpassade för en grupp på 15 barn. Verksamheten leds av professionella pedagoger och konstnärer.

Barnens personliga uttryck och arbetet för öppenhet och mångfald är alltid i fokus hos oss.

Ni är välkomna att vända er till oss med frågor, idéer eller önskemål om konstnärliga projekt/verkstäder m.m. Det gäller även projekt som inte ingår i förskolans löpande avtal.

Snabbaste sättet att nå oss är att mejla till boka@dieselverkstaden.se

Musiklek
Längd: 2x60min
Deltagare: max 15 barn
Pris: 2600kr/2ggr

En verkstad fylld av musik och rörelse med fokus på lek och lust att uttrycka sig!

Med rösten och kroppen utforskar barnen rörelse, ljud och sång.
En dynamisk upplevelse där rörelserna och musiken växlar från stilla och långsamt till vilt och snabbt. Barnen får lyssna på olika instrument med varierande styrka och känsla och får testa sitt eget musikaliska uttryck genom att spela t.ex. xylofon och claves. Genom musiklek utvecklas motorik, koordination och kroppsuppfattning.

Efter önskemål från flera förskolor testar vi nu att Musiklek är uppdelat på två tillfällen. Detta för att barnen ska få en chans komma tillbaka en andra gång för att repetera och utvecklas.

Danslek
Längd: 60min
Deltagare: max 15 barn
Pris: 2600kr/2ggr

En verkstad fylld av dans och musik med fokus på lek och lust att uttrycka sig!

Barndans bygger på lekfullhet och rörelseglädje och handlar om att uttrycka känslor, idéer och tankar med kroppen. Här tränar barnen sin koordination, motorik, rumsuppfattning och gestaltning. Olika rörelser och uttryck testas genom improvisation. Musiken är varierad och åldersanpassad.

Efter önskemål från flera förskolor testar vi nu att Danslek är uppdelat på två tillfällen. Detta för att barnen ska få en chans komma tillbaka en andra gång för att repetera och utvecklas.

Keramikverkstad
Längd: 60min
Deltagare: max 10 barn
Pris:2000kr

På keramikverkstaden får barnen skapa och forma i lera, göra avtryck och bygga former till mindre skulpturer. Antingen skapar barnen fritt eller utifrån olika temauppgifter. De ges möjlighet att måla leran i olika lerfärger varefter verken bränns och glaseras. Här utvecklar barnen sin skapande förmåga och förmågan att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i kreativt skapande.

Bild- och formverkstad
Längd: 60min
Antal platser: max 15 barn
Pris: 2000kr

I bild- och formverkstaden utforskas ett bild- och formuttryck som bestäms i samstämmighet med förskolans personal. Verkstaden erbjuder kreativt bildarbete där barnen får experimentera med och uttrycka sig i färg och form antingen fritt eller utifrån olika temauppgifter under handledning av vår pedagog. Barnen utvecklar sin skapande förmåga och förmågan att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i bild och form.

Verkstad i Olle Nymans ateljéer
Längd: 60min
Antal platser: max 15 barn
Pris: 2000kr

I vacker historisk miljö får gruppen en presentation av Olle Nymans konstnärskap för att sedan utforska sitt eget kreativa formspråk.

Verkstaden börjar med en visning av Olle Nymans gamla ateljé med konstnärens collage, målningar och skulpturer. Här stimuleras barnens nyfikenhet och kreativitet och med inspiration av konstnärens verk skapar barnen sedan egna collage i hans nya ateljé.

Dela artikeln

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram