Nyhet

Skolbioseminarium 2020 med Jonathan Rozenkrantz

 

Skolbioseminariet vårterminen 2020 kommer ledas av Jonathan Rozenkrantz som är filmforskare och undervisar på Stockholms universitet.

Jonathan arbetar även med att ta fram filmhandledningar åt Svenska Filminstitutet (SFI). Han kommer att prata om den nyskrivna filmhandledningen till Schindler’s List (Steven Spielberg, 1993) samt om arbetet som redaktör för den aktuella satsningen Filmpedagogiskt paket för undervisning om de nationella minoriteterna (SFI, 2020).

Mer information om Jonathan finns att läsa här

Relevant för alla

Årets seminarium tar sin utgångspunkt i den nyskrivna filmhandledningen till Schindler’s List men riktar sig till alla som vill fördjupa sin kunskap om film i undervisning. Anledningen till att vi valt att utgå från just denna filmhandledning är att den både berör en klassisk film som vi vet används i skolundervisning och det känsliga och ständigt aktuella ämnet Förintelsen.

Seminariet kommer även att handla om undervisning om de nationella minoriteterna med film som verktyg. Att undervisa om de nationella minoriteterna ingår i läroplanen och Svenska filminstitutets satsning handlar om att underlätta denna undervisning och lyfta fram filmen möjligheter att tillgängliggöra inte minst språken.

Vår förhoppning är att skolbioseminariet kommer bli intressant för alla som arbetar med skolbio i Nacka.

Syftet är att ge pedagoger och skolmedarbetare kunskap och verktyg för att på bästa sätt kunna använda skolbiofilmerna i undervisningen.
Vi vill inspirera och bidra till barn och ungas förmåga att tillgodogöra sig film och rörlig bild.

Anmälan

Anmäl deltagare i detta formulär
Antalet platser är begränsat
Ingen extra kostnad för skolan

Datum: torsdag 30 januari
Tid: 15:30-17:30 – Det finns fika från 15:00
Plats: Medieateljén, plan 3, Dieselverkstaden

Dela artikeln

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram