Nyhet

Skolbioseminarium 2024

Kostnadsfri fortbildning 9 februari

Fredag den 9 februari bjuder vi in till filmvisning med efterföljande workshop med målet att stärka allas gemensamma kunskap om den fotografiska bildens roll i människans liv.

Foto: Thomas Dyrholm

Maximilien Van Aertryck och Axel Danielsson som gjort den uppmärksammade filmen ”and the king said, what a FANTASTIC MACHINE” kommer till Dieselverkstaden för att leda en workshop och visa sin film.
Workshopen har hållits med både elever lärare under 2023. I februari kommer den även att vara en programpunkt under Folk & Kultur 2024.

För vem?

Vi hälsar alla som arbetar på skolor och förskolor i Nacka välkomna. Årets ”skolbioseminarium” är inte kopplat till om skolan deltar i skolbioverksamhet utan riktar sig brett till alla som arbetar med barn och unga.
På Kulturhuset Dieselverkstaden är vi, precis som Axel och Maximilien, övertygande om att det finns mycket att vinna på att som vuxen känna sig tryggare med att formulera tankar och frågor kring allt det fotografiska material som omger oss i form av bilder och filmklipp.
Om vuxna känner sig tryggare i en värld av bilder så kan de vara ett ännu starkare stöd för alla barn och unga som de dagligen möter.

Praktisk information och anmälan

Datum: Fredag den 9 februari
Tid: 13:30-16:45
Plats: Filmstaden Sickla / Dieselverkstaden

Klicka här för att anmäla deltagare i ett formulär
Anmälan är obligatorisk och bindande.

Eftermiddagen inleds med gemensam filmvisning på Filmstaden Sickla och fortsätter sedan med workshop i Dieselverkstaden.
Vi uppmuntrar alla att se filmen på plats i biografen eftersom det är en del av konceptet att se filmen tillsammans.
För de som gärna vill delta men inte kan komma ifrån i början av eftermiddagen finns det möjlighet att få se filmen via en streaminglänk mellan den 1 och 9 februari. Ange detta i anmälan.

Schema för eftermiddagen
13:30-15:00 Filmvisning. Filmstaden Sickla
15:00-16:45 Workshop inkl. fika. Lamberts Hörna, Dieselverkstaden Sickla.

Kostnad
Fortbildningen är kostnadsfri för Nackas skolor och förskolor.
Obligatorisk anmälan, begränsat antal platser.

Frågor
Kontakta Martin Hansen Frost
martin.hansen-frost[at]nacka.se
070-4319531

Medie och informationskunnighet – MIK

”Medie- och informationskunnighet är en nyckelkompetens för alla – oavsett ålder. Dels för att klara av skola och arbete, dels för att kunna tillvarata sina rättigheter och skyldigheter som samhällsmedborgare men också för att följa med i nyheter och andra omvärldshändelser samt för att hitta information till både nytta och nöje.” – ”Mer än bara källkritik”

Så skriver Mediemyndigheten på sin hemsida, vi tycker att det ger en bra ingång till hur viktigt och grundläggande det är att bilda sig inom detta område.

Länkar
Klicka här för att ladda ner inbjudan som pdf

Klicka här för att läsa mer om medie- och informationskunnighet

Klicka här för att läsa mer om filmen

Utbildningstillfället är ett samarbete mellan Kulturhuset Dieselverkstaden, Triart film och Plattform Produktion

 

Dela artikeln

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram