Nyhet

Unga Klara On Tour

UNGA KLARA ON TOUR

Rinkeby > Botkyrka > Bagarmossen > Istanbul > Ljusdal > Peking > Johannesburg > Kapstaden >  Gävle > Nacka > Sundsvall > Skara > Skellefteå > Göteborg > Halmstad > Helsingborg > Malmö > New York

NYTT – Seminarier/utbildning

Workshop för pedagoger och skolmedarbetare
Förutom scenkonst och workshops för elever så erbjuder vi tillsammans med Unga Klara en exklusiv workshop som fortbildning på temat barnperspektiv.
Workshop för alla som jobbar på skola kommer hållas tisdag den 24 september 16:15-17:45 i Dieselverkstaden. Fri entré, föranmälan krävs och det finns 30 platser. För den som inte får en plats 24 september så hålls även en workshop torsdag den 19 september 17:30 som är öppen alla. (Även till detta tillfälle krävs föranmälan till de 30 platserna)

Workshops kommer att ledas av Gustav Deinoff som är en av Unga Klaras konstnärliga ledare.

Mer info på denna sida

Anmäl deltagare till workshop i detta formulär

Unga Klara till Nacka och Kulturhuset Dieselverkstaden

Vi är oerhört stolta över att Nacka blir ett stopp på Unga Klaras Sverige- och världsturné. Att få erbjuda Nackas förskolor och skolor hela två veckor med kulturupplevelser tillsammans med Unga Klara är verkligen något extra.

Turnén består av fyra pjäser som alla kommer ges under veckorna i Nacka. Utbudet som skolorna kan välja bland är en pjäs för förskolan, en för årskurs 4-6, en för hela högstadiet och en för årskurs 9.

Vi på Kulturhuset Dieselverkstaden har valt att genomföra detta samarbete för att erbjuda barn och unga i Nacka något extra. Nacka kommuns unika kulturpeng ger oss möjligheten till detta och de förskolor och skolor som väljer och får chansen att se dessa pjäser betalar inget extra.

Om Unga Klara

Unga Klara grundades 1975 av Suzanne Osten och har sedan starten varit en världsledande teater i barns och ungas tjänst, där livets svåra och komplexa frågor lyfts fram genom konsten. Unga Klara vill spela teater om det viktigaste, för de allra viktigaste. 2014 tillträdde Farnaz Arbabi och Gustav Deinoff som konstnärliga ledare för Unga Klara och sedan januari

2018 blev Unga Klara Sveriges första nationella scen för barn och unga.

Med utgångspunkt i den självklara inställningen att en ung publik har rätt till samma höga konstnärliga kvalitet som en vuxen och att en bäst bejakar livet genom att tala sanning om dess komplexitet, har Unga Klara försökt undersöka vad teater kan vara. Unga Klara har gett sig på de svåra ämnena, men också den lustfyllda formen, försökt att kombinera det tunga med det lätta, forskat, ifrågasatt och prövat på publiken. Unga Klara arbetar normkritiskt, feministiskt och antirasistiskt för mångfald, jämlikhet och människors lika värde.

Läs mer om Unga Klara On Tour här: https://www.ungaklara.se/unga-klara-on-tour-2019

Praktisk information om Unga Klara i Dieselverkstaden
Alla Unga Klaras föreställningar och workshops kommer att äga rum i veckorna 38 och 39. Passar det skolan dåligt att komma till Dieselverkstaden dessa veckor ber vi er att välja andra föreställningar.
Unga Klara kommer att ge workshops till ”De jag egentligen är” för åk 4-6 och ”Girls will make you blush” för åk 7-9.
– Skolan kan välja att delta i dessa workshops istället för ”Temaverkstäder. Det går även att anmäla intresse även om skolan inte har skapande i kulturplanen för den årskurs som väljer pjäsen.
Det finns ett begränsat antal workshops till de två pjäserna.
Workshops kommer att hållas samma dag som eleverna ser pjäsen, klassen behöver räkna med en heldag i Sickla och Dieselverkstaden en av dagarna i vecka 38-39.

Dela artikeln

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram