Nyhet

Vägen dit – en fotoutställning om Sexårskören

Om projektet

”Vägen dit” är en dokumentär fotoutställning som låter oss tjuvkika på hur några barn förbereder sig inför Sexårskören.

I samband med Sexårskörens 30-årsjubileum har Kulturhuset Dieselverkstaden bjudit in fotograf Minna Ridderstolpe för att genom hennes ömsinta, roliga och vardagliga bilder få följa några sexåringar  när de förbereder sig inför premiärdagen. Vi tillfrågar skolor och föräldrar från varje kommundel i Nacka om de vill delta i projektet.

Under premiärveckan på Dieselverkstaden presenteras Minnas bilder i en utställning i Nacka konsthall. Utställningen är sedan kvar i konsthallen under fyra veckor innan den flyttar till Nacka stadshus.

Minna Ridderstolpe är dokumentärfotograf och har specialiserat sig på att fotografera familjer mitt i vardagen precis som de är. Med sina bilder vill hon förmedla en ärlig bild av familjelivet och låta oss uppleva världen genom barns ögon.

Om fotografen

Minna Ridderstolpe:

”Att få möjligheten att följa med sexåringarna på den här spännande och pirriga resan känns pirrigt även för mig. Men jag vet att jag kommer att inspireras av sexåringarnas nyfikenhet och mod inför detta.

Förutom att visa hur årets kördeltagare förberedde sig och kände inför sin stora dag, hoppas jag att mina bilder från kören 2019 kan hjälpa tidigare kördeltagare att minnas sin egen föreställning och samtidigt peppa blivande sexåringar inför sitt eget deltagande.

Att vara med i Sexårskören är en del av att växa upp i Nacka – ett minne för livet, så att få vara en del av 30-årsjubileet är verkligen stort och ärofyllt för mig.” 

Fotoutställningen kommer att pågå 9 mars-7 april 2019 i Nacka konsthall.

Ta del av Minnas fotografier: minnaridderstolpe.se

 

Kontaktperson för projektet: Annica Roos

Ansvarig för Nacka konsthall och utställningen: Nanna Leth

Mer information kommer! Håll utkik här eller mejla Annica om du har frågor direkt

Läs mer om årets kör som heter ”Drömmar och minnesluckor” på denna sida

Dela artikeln

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram