Scenkonst

EN HYLLNING TILL ASTRID LINDGREN barnkör

Kulturhuset Dieselverkstaden / Blåsarsymfonikerna
Målgrupp: Åk 1-2
Salong: Stora scen

Illustration: Amandus Lindblad

Rekommendation: Det är en sann glädje att åter få ha barnkör på Kulturhuset Dieselverkstaden och denna gång genom ett nytt samarbete med Blåsarsymfonikerna.  Vi gläder oss till få att höra barnröster i huset och att kunna ge barnen en högkvalitativ musikupplevelse tillsammans med en stor blåsensemble.

Viktigt! Klasser som är inbokade till detta evenemang deltar i konserten som barnkör stående på scenen.

Sjung som barnkör tillsammans med Blåsarsymfonikerna!

Vi hyllar Astrid Lindgren med text, musik och sånger om Pippi, Ida, Emil och alla de andra. Musiken är skriven av Georg Riedel, Björn Isfält och Jan Johansson. Eleverna förbereder älskade sånger från Astrid Lindgrens berättelser. Barnen får tillsammans med 25 professionella musiker från Blåsarsymfonikerna och dirigenten Per-Olof Ukkonen skapa en konsert.

Så går det till
Den 24 och 25 oktober genomför vi sammanlagt 6st körkonserter på vår stora scen där upp till 200 elever per konsert deltar som allsångskör sittande i gradängen.

Dirigenten tar hand om orkestern och en körledare utses till varje konsert som leder barnen på scen. Körerna som ska delta på scen kommer att bli kallade till en repetition tillsammans med Blåsarsymfonikerna den 23 oktober.

I god tid får skolan noter, material med rörelser, programordning och texter till ca 8 låtar som eleverna förbereder och tränar in i förväg med ansvarig lärare.

Obs! Föräldrar och familj ryms inte i publiken, alla platser behövs till skolelever och deras lärare.

Om Blåsarsymfonikerna
Blåsarsymfonikerna har en lång och vindlande bakgrund då orkesterns rötter går tillbaka ända till 1906. Ensemblen samarbetar med en mängd artister och tonsättare som vill öppna nya musikaliska världar tillsammans genom möten över genregränserna. Att värna återväxten av blåsmusiker och blåsmusiken som konstart är en viktig del av vår verksamhet, liksom vårt arbete i Region Stockholm, både på skolor, äldreboenden och på konsertscener.

Orkestern består idag av 27 musiker och två arrangörer. Flera av musikerna är tonsättare, dirigenter, lärare vid kulturskolor samt högre musikutbildningar, frilansmusiker med mera.

Sedan 1 september 2023 har Blåsarsymfonikerna sin hemvist i kulturkvarteren i Dieselverkstaden i Nacka och verkar med stöd av Region Stockholm och Nacka kommun, med verksamhet för både barn, unga och vuxna.

Pris: 142kr/elev

Kontaktperson

Martin Hansen Frost
070-4319531

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang inte bokningsbart ännu. Återkom senare.

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram