Om oss

Kort om Kulturhuset Dieselverkstadens verksamhet för förskolor och skolor

Vi samarbetar både med kommunala och privata förskolor och skolor som kunder. Kulturverksamheten som riktar sig till barn i förskolan och grundskolan finansieras genom Nacka kommuns satsning på en särskild kulturpeng för alla elever. Kriterierna för kulturpengen ligger till grund för innehållet och utformningen av verksamheten.

Under de senaste åren har en majoritet av grundskolorna i Nacka haft ett avtal med Kulturhuset Dieselverkstaden. Samtliga avtal har emellertid sagts upp per den sista juni 2024. Klicka här för att läsa mer.

Idag erbjuder vi förskolor och skolor ett professionellt utbud av

  • Scenkonst på professionellt utrustade scener
  • Skolbio i samarbete med Filmstaden Sickla
  • Skapande verksamhet inom olika konstnärliga uttryck som dans, drama och musik
  • Visningar och verkstäder i Nacka konsthall
  • Kulturhistoriska vandringar i Nacka på fem olika platser runt om i Nacka

Vi hjälper även till att skräddarsy kulturupplevelser utifrån skolans önskemål och förmedlar vid behov kontakt till aktörer som gör skapande skola-projekt.

Med utgångspunkt barnkonventionen i arbetar vi för att främja barns möjligheter att uttrycka sig genom kultur och konst samt värnar om barns rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet. Barn ska ha möjlighet att höras och påverka i frågor som rör dem, varför vi aktivt strävar mot att alltid beakta barns delaktighet och inflytande i de projekt och aktiviteter vi genomför.

Kontakt

För frågor som rör förskola och skola mejla hit

Läs mer om all vår verksamhet

nacka.se finns information om allt vi gör på Kulturhuset Dieselverkstaden

Dela artikeln

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram