Scenkonst

BOLL? BOLL. BOLL!

MITTIPRICKTEATERN - Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Från 3 år
Salong: Lilla scen

Rekommendation: Härligt befriande hur den klassiska musiken smälter samman med leken och fantasin – helt utan ord. Inspirerande och lustfyllt för både stora och små. Publiken är helt med och allt känns lekande lätt.

Ljuvlig visuell och musikalisk smällkaramell för de allra minsta om alla olika sätt man kan uttrycka sig på.

En satsning som med sång, rörelse och musik lotsar barnen genom en sagolik värld fylld av böljande hav och glupska (men snälla) monster, drömska horisonter och en oändlig massa bollar i alla storlekar och färger. Föreställningen vill stärka sin unga publik i sin lust att uttrycka sig själva.

Mittiprickteaterns arbetsmetod
Boll? Boll. Boll! är en pjäs för barn från 2½ år som ger barnen mod och lust att uttrycka sig själva.
Som vanligt gör vi ett förarbete i stadsdelen Rinkeby-Kista i Stockholm – vi  gör besök på förskolorna och samtalar kring föreställningens tema och improviserar tillsammans med barnen (det är sextonde året i rad som vi gör detta). Under 2023 kommer vi att utöka vårt förarbete genom att träffa barn i stadsdelen Skärholmen. Vårt sätt att arbeta är otroligt givande för såväl oss på teatern, som barn och personal i förskolorna.

Press
”Boll? Boll. Boll! får förskolepubliken att jubla… kan ses som en lek för ögat eller som en konstperformance. Roligt är det och totalt oförmodat, vilket ju är ett av teaterkonstens viktiga uppdrag.” Pia Huss, Dagens Nyheter

”Rytmiskt tilltal när mjuka bollar blir monster….en underhållande och estetiskt sammanhållen lek med bollar. Mjölkvita, flexibla vikskärmar inramar scenrummet. Vita, platta kartongmappar är spelbara när de fälls ut som rörliga, långa dragspel och formas till solfjäder, gräddtårta, blomma, koja, eller båt.” Karin Helander, Svenska Dagbladet

Medverkande
Idé & regi: Josefin Lennström
På scen: Tehilla Blad, Lennart Gustafsson
och Isabell Prevett-Gustavsson
Musik: Mats Karlsson
Koreografi: Malin From
Scenografi och kostym: Josefin Lennström
Foto: Cecilia Ömalm
Producent: Anna Holmkvist
Produktion: mittiprickteatern.se

Föreställningens längd: 35 minuter

Allmän handledning

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2023-12-0109:30-10:05 18
2023-12-0110:45-11:20 -12

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Övrigt:
* OBLIGATORISKT FÄLT

@dieselverkstaden / instagram