Skolbio

MIN ENASTÅENDE MAMMA

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Årskurs 7-9
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Foto: Lucky Dogs

Rekommendation: Ett stycke italiensk filmkonst. Starka skådespelarinsatser och fokus på syskonen gör det lätt att känna med berättelsen,  Adri/Andrea och hennes enastående mamma Clara.

1970-talets Rom. Familjen Borghetti har precis flyttat in i ett av de nybyggda och moderna höghusen i staden men trots de vackra vyerna har familjen börjat glida isär. Claras kärlek till sina barn är oändlig men relationen till maken är långt ifrån perfekt.

Det äldsta barnet, Adriana, har börjat ifrågasätta sin identitet och det nya området skapar möjligheter att utforska vem Adri verkligen är. En färgsprakande uppväxthistoria fylld av nostalgi, musik, skratt och oändlig kärlek.

Press:
”Det känns också härligt och ovanligt att få se en film som är så fokuserad på kvinnor och transpersoner och där fokus inte alls ligger på män. Och historien lyckas trots mörkret också se det fina och vara romantisk och hoppingivande. Luana Giuliani är otroligt bra som huvudrollen Adri och lyckas på ett imponerande sätt förmedla både ilskan och kärleken som hennes uppväxt får henne att känna.”     Nöjesguiden – 2023

”Egentligen handlar filmen om en liten flicka som hellre vill vara en pojke. Men mamman är en minst lika viktig del i historien. Särskilt när hon spelas på ett så fantastiskt sätt av Penélope Cruz, som här – ännu en gång – visar varför hon är en av sin generations allra bästa skådespelerskor.”
Aftonbladet – 2023

Medverkande:
Regi:Emanuele Crialese
Manus: Emanuele Crialese, Francesca Manieri, Vittorio Moroni
Foto: Gergely Pohárnok
Producent: Lorenzo
Gangarossa, Mario Gianani
Klippning: Clelio Benevento
Musik: Rauelsson
Skådespelare: Penélope Cruz, Luana Giuliani, Vincenzo Amato, Patrizio Francioni, Maria Chiara Goretti, Penélope Nieto Conti m fl.

Språk:
Tal: Italienska
Text: Svenska
Italien, Frankrike – 2022

Längd: 97 minuter

Trailer:

Kontaktperson

Martin Hansen Frost
070-431 95 31

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2024-05-0212:30-14:10 16

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Namn på klass/grupp samt övrig info (Exempel Klass 3A)
*
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram