Scenkonst

ELEFANT Nalle Clown

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Barn 3-5 år
Salong: Lilla scen

Foto: Martin Lundström

Världspremiär!

Rekommendation: Det är en fröjd att njuta av en cirkusartist som har så mycket kärlek till cirkusen och till de små människorna. Med stor värme och stor fantasi tar Nalle Clown och cirkusartisten David med sin unga publik upp till oanade höjder…Kom och njut!

Tidigt innan cirkusen har vaknat så smyger nyfikna Nalle Clown in under tältduken. Tänk att få se en livs levande elefant! Finns dom kvar på cirkus? Utifrån svenska lagar får ingen ha vilda djur på cirkus i Sverige, vilket är bra. Men snart finns ingen turnerande cirkus heller. Allting verkar övergivet? Vart har cirkusmagin tagit vägen? Eller…

Tillsammans med Nalle Clown och hans kollega David Hammarberg får vi möta cirkusens mångfald. En nostalgisk minicirkus för alla barn som aldrig sett en klassisk cirkus och för alla oss som har förälskat oss i den.

Professionella cirkusakter, magiska clownentréer, nykomponerad cirkusmusik och en buktalande cirkusdirektör. Allt inramat i publikvänlig clowndramaturgi.

Nalle och David har båda uppträtt på Cirkus Olympia, Sveriges sista stora klassiska cirkus som ger familjeföreställningar. Idén att skapa en ”minicirkus” föddes under deras 180 dagar av skrattsuccé och tält som restes på nya platser. Med Elefant vill dom undersöka den klassiska cirkusen som konstform. Cirkusens mytologi, dramaturgi, akt-uppbyggnad, manér, affärsmodell, historia och egenskaper som den Dagliga disciplinen och en ”lösningsorienterad livsstil”. Allt detta påverkar själva konstformen.

Svårigheter att få tillstånd att spela för turnerande Tältcirkus gör kanske det till en döende konstform. Nalle och David delar en kärlek för den ”klassiska cirkusen” och en sorg att dagens barn ofta växer upp utan möjlighet att få se en sådan. Nalle Clowns publik är värd att få se en klassisk cirkus, om så i miniformat.

Nalle Clown
Nalle Clown är grundaren till Clowner utan Gränser och genom sina riksturnéer och TV-program är han en av Sveriges mest uppskattade barnunderhållare. När han inte turnerar så jobbar han som clownprofessor på Stockholms Konstnärliga Högskola (SKH) – Cirkus. Sommaren 2023 så införlivades hans dröm att få jobba på en riktig cirkus som clown på Cirkus Olympia. Sex månader av skrattsuccé och tält som restes på ny plats bekräftade att hans kärlek till cirkusen var ömsesidig.

David Hammarberg
David Hammarberg är Sveriges mest anlitade tält-cirkusartist. Varje år skapar han nya akter så varje Elefant föreställning kan anpassas maximalt till spellokalens förutsättningar. Från rockringar till bungy-trapets så är David en levande cirkuslegend. “Utan tricks, ingen cirkus”. Därför är samarbetet mellan Nalle och cirkusartisten David Hammarberg en ovärderlig grundsten i föreställningen.

Medverkande:
Cirkusregissör: Camilla Rud
På scen: Nalle Laanela och David Hammarberg
Scenograf: Eumorfia Laanela
Dockmakare: Georgi Georgiev
Producent: Nalle Clown

Pris: 142kr/barn

Trailer:

Kontaktperson

Martin Hansen Frost
070-4319531

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang inte bokningsbart ännu. Återkom senare.

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram