Scenkonst

LUDDE en ostyrig slapstick

Teater Pero - Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Från 3 år
Salong: Lilla scen

Rekommendation: Här finns ett direkt tilltal med kropp och musikalitet. Föreställningen är varm, rolig och Ludde gör galna upptåg med musen Göte, elefanten, grisen, apan och vargen. Fyllda av associationer och bus struttar vi ut från föreställningen. Det svänger skönt!

Ludde är en självständig och uppfinningsrik figur som är nyfiken på världen. Nu har vi ställt denna livliga och livsbejakande vägvisare på teaterscenen – så välkommen till Luddes universum!

Ibland rör det ihop sig för Ludde men han hittar alltid en alldeles egen, egensinnig lösning. I denna musikaliska och collageartade föreställning gestaltar Lise Edman och Ola Johansson Ludde med stor humor, lågmäld clownteknik och fingertoppskänsla.

Teater Pero hyllar Ulf Löfgrens älskade barnbokskaraktär ”Ludde” genom att bjuda in till en rolig, rytmisk, lekfull och jazzig föreställning – med livemusik.

I föreställningen har vi inspirerats av berättelser ur böckerna Ludde, Ludde blir glad, Ludde tvättar, Ludde och telefonen, Ludde lagar soppa och Ludde och någon.

Press
”Självkänslan växer när snubbel blir konst. Fysisk humor, varmt tilltal och musikalisk dramaturgi leder rätt…den uppfinningsrike Ludde testar sig fram och såväl skojiga upprepningar som busiga tokerier lockar till skratt. Regissören Peter Engkvist har signerat en avspänd småknasig show i improvisatoriskt jazzig tonart”.  Karin Helander, Svenska Dagbladet

Medverkande
Regi: Peter Engkvist
På scen: Lise Edman och Ola Johansson
Musik: Ola Johansson
Scenografi och kostym: Lina Serning
Ljus: Wilhelm Belin
Illustration: Ulf Löfgren
Foto: Jonas Jörneberg
Trailerfoto: Johan E Andersson
Trailerredigering: Erik Meeuwisse
Producent: Carina Nilsson
Produktion: pero.se

Föreställningens längd: 40 minuter

Lärarhandledning

Ludde – trailer from Teater Pero on Vimeo.

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2023 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram