Skolbio

BULLETS

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Årskurs 7-9
Salong: Filmstaden Sickla salong 1

Foto: Clément Morin

Rekommendation:
Med fint skådespeleri och en smula hopp skildras Sveriges just nu mest brännande ämne. Vi behöver samtalen med unga för att vända trenden och den här filmen kan vara en bra start!

BULLETS handlar om den tolvåriga Abdel som växer upp i ett särskilt utsatt område. Han har lätt för sig i skolan och uppmuntras av sin lärare Ali, själv från en liknande bakgrund.

Men när hans kompis Bashir ombeds att börja langa åt det lokala gänget dras Abdel allt djupare in den kriminella verksamhet som pågår omkring honom. Bashir får snart problem och Abdel tvingas hjälpa honom ur en knipa, men råkar i samband med det avslöja gängets gömställe för ett rivaliserande nätverk. En vedergällning följer där en ur gänget dödas och Abdel får skulden.

Samtidigt, utan Abdels vetskap, försöker läraren Ali desperat att hitta honom eftersom han varit borta från skolan under en tid, trots att han tidigare varit villig att lära sig och gjort stora framsteg.

Press
”Tomas Samir gör Abdel sammanbiten och trovärdig.” 
Nöjesguiden – 2023

”Bullets är en film som är gjord med hjärta och smärta, som mitt i all dramatik har något att säga om vår nutid, även om det är en rätt så dyster sanning.”
Aftonbladet – 2023

Medverkande:
Manus och regi: Peter Pontikis
Foto: Xoaher Musavvir
Producent: Patrick Sobiesky
Klippning: Roberth Nordh Fsk
Musik: Karzan Mahmood
Skådespelare: Khalil Ghazal, Allan Mohsin, Amadou Jawara, Kerolos Ezzat, Mohammed El Hassan, Khalaf (Carlos) Ayoub, Tomas Samir m.fl.

Språk
Tal: Svenska
Text: Svenska

Sverige 2022
Längd: 96 minuter

Trailer:

Tips för lärare och elever

Ta chansen att se ett inspelat samtal om filmen med: Diamant Salihu, journalist och författare, Evin Cetin, jurist och författare, Nadim Ghazale, polis och föreläsare, Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi. Moderator: Silvia Kakembo, byråchef på Arena Opinion. Filmens regissör, Peter Pontikis, berättar även om arbetet med filmen.

Mejla martin.hansen-frost@nacka.se för att få tillgång till att se och lyssna på samtalet via triartplay.se

Kontaktperson

Martin Hansen Frost
070-431 95 31

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2024-02-1309:30-11:10 14
2024-02-1512:30-14:10 86
2024-02-2109:30-11:10 -14
2024-03-1212:30-14:10 -7

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Namn på klass/grupp samt övrig info (Exempel Klass 3A)
*
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram