Scenkonst

DÄR BARN SOVER

Teater Pero - Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Årskurs 5 och 6
Salong: Lilla scen

Rekommendation: Så enkelt och effektivt kan empati skapas. Skådespelarna börjar med att berätta hur deras rum såg ut när dom var barn och en bild skapas i vår fantasi, sen ser vi ett fotografi. Hur mycket som än skiljer oss åt finns mer som förenar oss.

En fotografisk berättarföreställning om livets lotteri. Hur ser det ut där barn sover? Svaret är att det ser väldigt, väldigt olika ut. I den här föreställningen utmanar vi publikens eventuella idéer om en homogen värld.

Vi tar avstamp i James Mollisons fantastiska fotobok ”Where Children sleep” där fotografen har träffat barn över hela världen och bett dem berätta om sin plats. De berättar personligt och kortfattat.

Bilderna och berättelserna skiljer sig enormt, från den överfyllda barnkammaren i Tokyo där en 4-årig flicka bor bland sina 30 klänningar, 30 par skor och ett stort antal peruker, till Masaipojken som sover på savannen. Under bar himmel.

En barndom kan vara lika på många sätt men också så olika. För varje barn är just deras uppväxt det självklara och normala. En berättelse om olikhet och olika förutsättningar men också om det som förenar. En berättelse om barns absoluta närhet.

Press
”Barnansikten från hela världen blir personligheter som alla får eget utrymme. …”Där barn sover” är en lågmält effektiv ögonöppnare som vidgar perspektiven”. Karin Helander, Svenska Dagbladet

”Teater Pero lyfter det vardagliga i barnens berättelser vilket också förstärker känslan av harm över de absurda orättvisorna i barns olika villkor. /…/ Där barn sover” tar fasta på det som förenar trots allt”. Anna Håkansson, Dagens Nyheter

Medverkande
Fritt efter en bok med foton av James Mollison och
intervjuer av Amber Mollison
Idé & regi: Peter Engkvist
På scen: Pernilla Göst och Evgeni Leonov
Text: Pernilla Göst och Charlie Challis
Kostym: Lina Serning
Teknik: Wilhelm Belin
Musik: Moscow Art Trio ”Children’s song”
Trailer, foto och redigering: Erik Meeuwisse
Foto: Jonas Jörneberg
Producent: Karin Westholm
Produktion: pero.se

Föreställningens längd: 60 minuter (inklusive samtal)

Där barn sover from Teater Pero on Vimeo.

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2023 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram