Skolbio

EXODUS

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Årskurs 5-7
Salong: Filmstaden Sickla salong 2

Foto: TriArt Film

Rekommendation: Gripande, spännande och hjärtskärande. Det här är en film som med fingertoppskänsla, en portion humor och ett helgjutet barnperspektiv skildrar den flyktingkris mänskligheten just nu befinner sig i.

I en film fylld med mänsklig värme får vi lära känna 12-åriga Amal som flyr kriget i Syrien och tvingas lägga sitt liv i människosmugglaren Sams händer. Sam är den som kan rädda henne från såväl krigets som människohandelns fasor och Amal är den som med sin fantasi och lekfullhet kan lätta på Sams cyniska sinne och förmå honom att göra upp med sitt förflutna.

Regissörens ord: – ”Antalet människor som har tvingats lämna sina hem på grund av krig och förföljelse under senare år är den högsta siffran sedan andra världskriget. Enligt FN är hälften av dem barn. Jag har själv varit ett av dessa barn på flykt. Jag är övertygad om att nyckeln till att berätta det här är med värme och humor, men också med respekt för den mörka verkligheten.

Press:
”Här finns mycket bra. Abbe Hassan har lockat fram det allra bästa ur samspelet mellan unga fyndet Alqatami och Mellanöstern-stjärnan Barhoum. Tonen, att mitt i det elände som flyktingkrisen är, ändå hitta ljuspunkter och gemenskap, gör att filmen inte blir outhärdlig. Lisa Montans suggestiva musik
är fantastisk.”
Aftonbladet – 2023

”Men det är ändå ett fint stycke äventyr som den långfilmsdebuterande regissören Abbe Hassan (producent för ”Måste gitt” 2017) har knåpat ihop…Den långa vägen från containern till den svenska gränsen är kantad av problem och spänning, i en överraskande barnvänlig ton.”
Sveriges Television – 2023

Medverkande:
Regi: Abbe Hassan
Manus: Abbe Hassan och Kristoffer Cras
Foto: Petrus Sjövik
Producent: Mattias Nohrborg,
Anna-Klara Carlsten, Olle
Wirenhed
Klippning: Dino Jonsäter
Musik: Lisa Montan
Skådespelare: Ashraf Barhoum, Jwan Alqatami, Leis Yasin, Khaled Alqatimi, Olle Wirenhed m.fl.

Språk:
Tal: Arabiska
Text: Svenska
Sverige 2022
Längd: 102 minuter

Trailer:

Kontaktperson

Martin Hansen Frost
070-431 95 31

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2024-03-1210:00-11:45 39

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Namn på klass/grupp samt övrig info (Exempel Klass 3A)
*
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram