Skolbio

GIRL PICTURE skolbio för gymnasiet

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Gymnasiet
Salong: Filmstaden Sickla

Tjejer gör vad de har lust till – utan att fråga om lov.

Mimmi och Rönkkö är bästa vänner som stöttar varandra villkorslöst. De vill att livet ska vara ett stort äventyr fullt av passion och känslor. Emma har däremot vigt sitt liv åt konståkning och hon ignorerar allt annat på sin väg mot framgången. När dessa tre helt olika tjejer möts, börjar en kort men svindlande tidsperiod utan återvändo.

Den första kärleken och utforskandet av känslor tar var och en av dem på en egen personlig resa. En av tjejerna letar efter njutning medan två av dem upptäcker plötsligt att de har blivit förälskade i varandra. Tre fredagskvällar är allt som behövs för att vända världen upp och ner.

Girl Picture tog hem två tunga priser vid Jussigalan 2023 där den tilldelades en statyett för både bästa film och bästa manus. (Jussigalan är Finlands motsvarighet till Guldbaggegalan). Filmen kammade dessutom hem publikpriset på den amerikanska filmfestivalen Sundance.

Medverkande:
Regi: Alli Haapasalo
Manus: Daniela Hakulinen & Ilona Ahti
Foto: Jarmo Kiuru
Producent: Leila Lyytikäinen, Elina Pohjola
Klippning: Samu Heikkilä
Musik: Jan Forsström
Skådespelare: Linnea Leino, Aamu Milonoff, Eleonoora Kauhanen, Bruno Baer, Amos Brotherus, Oona Airola & Sonya Lindfors

Språk
Tal: Finska
Text: Svenska
Finland 2022
Längd:  101 minuter

Trailer:

Kort om projektet – Finsk Film i Nacka

Kulturhuset Dieselverkstaden vill satsa på att visa mer film och samtidigt utveckla vår skolbioverksamhet för gymnasieelever. För att komma igång har vi beviljats stöd av Svenska filminstitutet inom ramen för att tillgängliggöra film på de nationella minoritetsspråken.

Det övergripande målet är att både ungdomar och unga vuxna ska få möjlighet att se finsk film på bio i Nacka. Samtidigt vill vi att gymnasieskolorna i kommunen ska erbjudas en mer reguljär tillgång till skolbio och då vill vi ta avstamp i den finska filmskatten och ny finsk film. Med projektet vill vi slå ett slag för filmen som konstform och biografen som plats för att dela kulturupplevelser och samtidigt stärka relationen till finska kultur bland unga.

Med stöd av Svenska filminstitutet och Region Stockholm

Kontaktperson

Martin Hansen Frost
070-4319531

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Välj speltillfälle Platser kvar
2024-06-1013:00-14:50 29

Avtalskund

För att boka evenemang och se utvalda evenemang behöver du först logga in din skola eller förskola.

Ej avtalskund

Icke avtalskunder kan boka i mån av plats. Kontakta oss för information om hur man bokar, pris och andra frågor (tel: 08-718 95 31). För information om hur du skriver avtal för din förskola/skola, se avtalsinfo.
Jag heter:
*
Min e-post:
*
Mobilnummer:
*
Namn på klass/grupp samt övrig info (Exempel Klass 3A)
*
* OBLIGATORISKT FÄLT

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram