Scenkonst

GOLDBERGVARIATIONERNA

Kompani Giraff - Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Årskurs 1, 3 och 4
Salong: Stora scen

Rekommendation: Goldbergvariationerna hade sin premiär på Dieselverkstaden den 22 april och vi är glada över att åter få ta del av Kompani Giraffs långa erfarenhet av att skapa nycirkusföreställningar av högsta kvalité för barn.

För första gången möter Johann Sebastian Bachs Goldbergvariationer en annan Goldberg. Serietecknaren Rube Goldberg var känd för att uppfinna galna, kaosartade kedjereaktionsmaskiner som till synes byggts samman utan någon som helst plan. Goldbergvariationerna är en unik magi- och cirkusföreställning som vibrerar av musik för barn och hela familjen.

På scen står jonglören Filip Zahradnický från Tjeckien och dansakrobaten Clemence De Felice från Frankrike. Med dansakrobatik, objektsmanipulation och magiska tricks undersöker de ordlöst och visuellt hur Goldberg möter Goldberg.

Om föreställningen
En komposition för två cirkusartister och hundra föremål.
Föreställningen leker med förståelsen för hur kedjereaktioner fungerar och hur våra egna om än så enkla handlingar hänger ihop och påverkar varandra. Goldbergvariationerna i cirkustappning är en underfundig, magisk och visuellt tät berättelse utan ord. Ljud skapas live på scen med egenbyggda automatiserade musikmaskiner.

Om Kompani Giraff
Gruppen skapar visuella och egenartade cirkusföreställningar med en passion för vardagens magi. Med ett nyskapande och lekfullt formspråk utforskar artisterna den samtida cirkusens panorama. Kompani Giraff är kända för sina uppfinningsrika och engagerande föreställningar för en ung publik där samtida cirkus, magi och objektsmanipulation möts i ett sceniskt universum som inte liknar något annat.

Medverkande:
Regi: Axel Adlercreutz
På scen: Clémence De Felice och Filip Zahradnický
Kompositör/ljuddesign: Jonatan Eklund
Scenografi och kostym: Sus Soddu
Ljusdesign: Sofie Gynning
Maskdesign: Sophie Rockwell
Cirkusdramaturg: Viktoria Dalborg
Teknisk producent: Stefan ”Drake”Karlström
Foto: Sören Vilks
Illustratör: Beata Boucht
Producent: Mette Klouman
Produktion: kompanigiraff.se

Trailer:

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2023 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram