Scenkonst

MELORUM KIDS

MELO Collective - Kulturhuset DIeselverkstaden
Målgrupp: 12 personer i rullstol + medföljare
Salong: Stora scen

Rekommendation: Gruppen MELO Collective är ett konstnärskollektiv som arbetat under en lång tid med att skapa högkvalitativ scenkonst riktat framförallt till barn och unga med funktionsvariation. De skapar verk där publiken på olika sätt är delaktig och med ett stort antal artister på scen. Upplevelsen är uppskattad.

MELOrum Kids är en föreställning med dans, livemusik, ljus, beröring, projektioner och VR.  Dansen och livemusiken är nära och i vissa delar berörs även publiken fysiskt, med varsam hand. Gränsen mellan publikplats och scen är bortsuddad och publiken befinner sig på scengolvet tillsammans med artisterna och förflyttar sig till olika platser i rummet.

I MELOrum Kids kopplas den analoga föreställningen ihop med en virtuell värld där publiken kan förflytta sig och flyga med hjälp av VR-glasögon. MELOrum Kids har premiär på Telefonfabriken i september 2023.

Om MELO Collective
MELO Collective är ett scenkonstkollektiv som består av personer med bakgrund inom dans, musik och bildkonst. Sedan starten 2005 har gruppen skapat sceniska verk, konserter, installationer och musikproduktioner. MELO drivs både av att skapa gränsöverskridande scenkonst och att skapa med ett samhällsengagemang. Gruppen har lång erfarenhet av att skapa scenkonst för- och tillsammans med personer, framför allt barn och unga, med normbrytande funktionalitet. ”Vi väljer att särskilt jobba för att nå grupper som kanske inte vanligtvis nås av (tillgänglig) scenkonst.

Vi tror på allas lika värde och rättigheter och vill bidra till att fler får uppleva och skapa professionell scenkonst. Vår önskan är att våra verk ska vara en stund/ett rum/en plats där publiken ska känna att de kan vara precis som de är oavsett olikheter.

Idé, koreografi/dans, musik/komposition, produktion: MELO Collective – Melina Mastrotanasi, Andrea Fantuzzi, Sara Soumah och Ola Hjelmberg

Medverkande utöver MELO Collective
Dansare: Ingrid Ostensen Vagle
Cellist: Rogier Hornman
Podier: design av Amanda Emricson
VR Design: Palle Torsson
Ljussättning: Ej klart
Foto: MELO och Palle Torsson
melo-collective.se

Längd: ca 45 minuter

 

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2023 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram