Scenkonst

MIN ALLRA BÄSTA VÄN

Molièreensemblen - Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Årskurs 1, 3 och 4
Salong: Lilla scen

Rekommendation: En musikalisk rytmisk föreställning om mobbning och Best Friends Forever. Rolig, sorglig och varmt fantasifull föreställning och inte minst är blomkålstanten underbar. Det är alltid lika intressant att på nära håll följa vänskap och hur vi lär oss av varann.

I en vardag där BFF (Best Friends Forever) är viktigare än allt, är det svårt för den som inte har någon nära vän. Min allra bästa vän handlar om Inanna som är 10 år och som kanske inte är världsmästare på att hantera känslor och aggressioner. Bästisen flyttar och hon klarar inte av ensamheten och alla maktspel i skolan. Hon ger sig av på en farlig strapatsrik resa för att hitta sin bästis. Hon upptäcker att BFF kanske bara är ett fånigt påhitt. Vänskap är större än så och ibland ser man inte de vänner man har, precis bredvid sig.

BFF är bara ett fånigt påhitt av folk som vill sälja grejer. Vara kompis räcker. En oväntad person ger Inanna rådet att skriva ner allt hon känner i en bok istället för att slåss och skrika när hon blir arg. Hon skriver ”Inannas fantastiska resa till Alvesta.”
Hon får läsa upp boken i klassen och alla skrattar. Den är verkligen rolig. Men att den är sann, det vet bara en … eller några få.

”Det är komedins uppgift att med skrattets hjälp och makt förändra människorna”. Så sa Molière som använde humor för att påverka sin samtid men också en uppmuntran till folket. ”Det är trots allt en fröjd att leva!” Detta är Molièreensemblens motto.

Medverkande
Manus: Amanda Klasa Fornhammar
Regi: Ulf Evrén
På scen: Nora Ericson och Katja Wester
Scenografi/kostym: Johanna Oranen
Ljuddesign: Tina Paulson
Ljusdesign: Lina Benneth
Foto: Tina Axelsson
Produktion: moliereensemblen.com

Kontaktperson

Katarina Weidhagen
070-431 78 72

Handledning

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang är från ht2023 och går inte längre att boka

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram