Scenkonst

THE VESSEL nycirkus

Kulturhuset Dieselverkstaden
Målgrupp: Åk 7-9
Salong: Stora scen

Foto: Tobias Fischer

Rekommendation: För den som aldrig mött nycirkus är The Vessel en bra och inspirerande början eftersom den på ett delikat sätt bjuder på många olika cirkusdiscipliner. Här finns hjul, lindans, utopi och gitarrsolo i en skön blandning. Luta er tillbaka och åk med…

Följ med på en fantasiresa med The Vessel! En cirkusföreställning om hur – och med vilket innehåll – vi fyller våra liv.

Kliv ombord när den utopiska och sammansvetsade trion The Vessel lämnar kajen. Styrda av en intensiv längtan att skapa tillsammans formas en resa till andra dimensioner där gravitationen upphör, nya varelser uppstår och tiden står stilla.

The Vessel föddes ur Shaykh Abdullah Adhamis visdom: ”Every vessel, every container, will only pour out what is in it” (”Ur varje kärl, varje behållare, kommer bara det som finns däri att flöda”). Med dessa ord i minnet är det lätt att tänka sig att ett hjärta bara kan uttrycka det som hamnat där.

Vad händer med ett välbekant rum – en gymnastiksal, en bibliotekslokal, en aula, en innergård – om det badar i blått ljus, klingar i djupa harmoniska toner och övertas av tre akrobater? Vad har vi just sett och vad fyller vi våra liv med varje dag?

The Vessel syftar också på engelskans ord för skepp och samlar artister från Kanada, Danmark och Sverige. Med discipliner som kinesisk påle, cyr wheel, slak lina, jonglering och akrobatik låter kompaniet ett kollektivt uttryck ta form. Rörelse och livemusik smälts samman.

Om kompaniet The Vessel
The Vessel är ett Nycirkuskompani där en svensk, en dansk och en kanadensisk cirkusartist gick samman för att skapa kvalitets cirkusföreställningar späckade med cirkus, fysisk teater och livemusik.

Medverkande:
På: Gustaf Rosell (SE), Sarah Lett (CAN), Mikkel Hobitz Filtenborg (DK)
Registöd: Petter Wadsten
Producent: Sarah Lett
Språk: Inget tal

Förboka platser
Till The Vessel hösten 2024 gäller förbokning, först till kvarn. Klicka här för att förboka platser

Trailer:

Kontaktperson

Martin Hansen Frost
070-4319531

Dela evenemanget

Boka evenemang

Ej bokningsbart evenemang

Detta evenemang inte bokningsbart ännu. Återkom senare.

Kalendarium

Visa kalendernStäng

@dieselverkstaden / instagram